Ястие на годината

"Ястие на годината" е първото родно кулинарно риалити у нас. Накратко - кулинарити. Форматът е плод на изцяло авторска идея, която хрумва на един гладен продуцент, докато крачи нервно из кухнята. Той решава да даде порив и ценно ефирно време на своето желание - майстор и любител-готвачи да презентират рамо до рамо своите неповторими рецепти. И за да издигне негово величество зрителя до седмото небце, продуцентът тържествено намислил пет категории, в които да намерят място авторските ястия на участниците. Всяка категория щяла да има своя победител. Ето какво си записал на гърба на една стара рецепта:

 Категория 1 - Ястие с месо

Категория 2 - Ястие със зеленчуци

Категория 3 - Ястие, достойно за топ ресторант

Категория 4 - Традиционно българско ястия

Категория 5 - Сладко ястие или десерт

"Дотук добре", рекъл си продуцентът, но кой да бъде водещ? - "Аз, разбира се" - помислил си Камен Воденичаров. "Страхотно!" - помислил си продуцентът. Но бива ли риалити без критерии? И докато си капвал винце, пред него се явил Богът - Гастроном. И той бил българин. С леко дрезгав баритон, всевишният продумал сладко:

"Всяко ястие трябва да съдържа поне един автентичен български продукт, а гозбата да е толкова вкусна и уникална на вид, че да е достойна за "Ястие на годината".

Продуцентът така се зарадвал, че решил да допусне всеки участник да готви сам или с когото прецени. Но тревожни мисли нахълтали в продуцентската глава. Кой аджеба да оценява авторските ястия? "Жури!" - провикнал се - на него нека се пада честта. Така продуцентът станал жури. И за да бъде максимално обективен, той поканил на своя страна още четирима кулинар-естети, всеки професионалист в своята област. Всички заедно трябвало да решат коя авторска рецепта да грабне приза - "Ястие на годината". Естествено, всяка историята трябва да има щастлив край за участниците, не толкова за продуцента, затова ще има и награди.

"Освен множество материални придобивки, победителят във формата ще има възможността да реализира собствено кулинарно предаване в ефира на Soul&PepperTV. Авторското му ястие ще стане част от менюто на звезден ресторант, а самият той ще получи шанса да бъде главен готвач в приказен ресторант." - с половин уста ни сподели продуцентът.

Първото българско кулинарно риалити "Ястие на годината" може да гледате в началото, средата и края на работната седмица от 21:00 ч. в ефира на Soul&PepperTV.

Водещ

Камен Воденичаров

Камен Воденичаров

Жури:

Елена Петрелийска

Тя е дипломиран главен готвач, квалифициран нутриционист от Оксфорд и ТВ водещ. Автор на кулинарни книги и статии със здравословна насоченост.

Рене и Джун Йошида

Кулинари по любов и професия. Двамата умело съчетават продукти от цял свят и вярват, че за да станеш добър готвач, се изисква много повече от желание.

Любмир Василев

Зад гърба си той има над 30 години професионален опит в управлението на заведения и нощни клубове. Известен е с умението си да създава уникални локации с концепция и стилен интериор, изпреварващи своето време.

Иван Тодоров

Продуцентът! С над 20 години телевизионен опит на най-високо ниво. Той е създател на WnessTV, Soul&PepperTV и... "Ястие на годината". Запален любител - готвач, готов да експериментира с всякакви вкусове.

 

 

Виж още