• 273 преглеждания

В новият сезон на "Вкусна храна за малко пари" водещите Сузана Рийд и Мат Тебът се завръщат към пътуванията из Албиона, вдъхновявайки семействата да готвят по-разумно и рационално и да харчат по-малко, без това да е за сметка на вкуса.

Чрез кухнята на Великобритания двамата ще разкрият как всички можем да пестим пари, докато се наслаждаваме на вкусни домашно приготвени ястия. Докато Мат е натоварен със задачата да създава невероятни менюта, пълни с евтини кулинарни решения за семейството, Сузана проучва някои от нашите навици за пазаруване, за да разбере и демонстрира как може по-ефикасно и правилно да избираме най-подходящите хранителни продукти. 

В първия епизод от втория сезон на "Вкусна храна за малко пари" Сузана и Мат идват на гости в Кент при семейство Окенден. Тази шестчленна фамилия харчи прекалено много за храна, тъй като мама Сара трябва да готви голям брой ястия, за да задоволи своето капризно семейство.

Мат поема предизвикателството да добави разкошни ястия към седмичното им меню, което ще ги накара да се хранят заедно и ще им спести пари. Това включва кюфтета със зеленчуци само за 88 пенса на човек и невероятен мексикански празник за 6,71 британски паунда за шестима души.

Сузана открива как всички ние можем да спестим още парични ресурси, като пазаруваме по-умно, когато става въпрос за зеленчуци. После тя подлага на тест за цена/качество любимите в цял свят сирене и лучени чипсове.

Не пропускайте "Вкусна храна за малко пари" - в събота от 18.00 ч. само по Soul&PepperTV!