• 259 преглеждания

Едно пътуване покрай Балтийско море не би било пълноценно без "Рошавите рокери" да опитат отбрани скандинавски ястия от светоизвестната Шведска маса, но в оригиналния й вид и подредба.

След това Дейв и Си срещат Ева, местна рибарка, която е трябвало да се бори за мястото си в рибарската общност, а сега е водеща фигура там. Рокерите пробват деликатесите на Ева и научават една от старите рецепти за мариноване на баба й.

Мотористите винаги са искали да готвят с месо от диво прасе и се справят с това предизвикателство чрез шведската класика - кюфтета със сос!

Истинска изненада за тях е ДНК тестът, който установява дали във вените на Дейв и Си тече викингска кръв. Един от нашите мотористи се оказва пряк потомък на ордите на викингите, но кой е той?

След голямото разкритие на тема генетика "Рошавите рокери" се отправят към столицата Стокхолм, където Дейв се среща с градския градинар Йохан за майсторски клас по консервиране, а Си получава интензивен курс по сладкарство при един от най-младите и талантливи пекари в Швеция.

За да завършат епичното си пътешествие в Южна Швеция, мотоциклетистите се качват на ферибот за средновековния остров Готланд, който е истински рай за кулинари. Рокерите се наслаждават на островни специалитети от агнешко, рак и шафран преди сензационно финално готвене с един от най-добрите кулинари на Швеция - Филип Фастен. Какъв финал!

Не пропускайте "Рошавите рокери: Експедиция в Южна Швеция" - в неделя, 19 февруари от 19.00 ч., само по Soul&PepperTV!