• 200 преглеждания

Lords&Ladles е забавно кулинарно приключение, което ще ви отведе на бляскаво пътешествие в историята, заедно с трима от най-добрите ирландски готвачи - Дери Кларк, Катрин Фулвио и Пол Флин.

Обичате средновековни замъци и сте любопитни какви ястия са слагали на масата си хората, живяли в тази епоха? Значи сте на правилното място за втория сезон на Lords&Ladles.

В продължение на близо час Дери Кларк, Катрин Фулвио и Пол Флин ще предизвикват и самите себе си с приготвянето на пищни трапези, подхождащи не на кого да е, а на истински благородници. Топ готвачите посещават имения, замъци и величествени домове в цяла Ирландия, доближавайки ни до съвършенството на изтънчените ястия, които някога са били приготвяни там за различни празнични поводи. Едновременно с това ще можем да надникнем и в самите домове и да научим повече за историята на аристократичните фамилии, от живеещите днес техни наследници.

Рецептите за ястията пък са подбрани от стари, родови готварски книги, допълнени с традиционни, понякога добре забравени за епохата, кулинарни детайли.

Преди да успеят да пресъздадат пищната вечеря от миналото Дери Кларк, Катрин Фулвио и Пол Флин теглят жребий, за да решат кой от тях ще събира и предварително обработва основните съставки за ястията (които понякога са истинско предизвикателство), кой ще търси интересни факти за фамилията - домакин и кой ще поеме управлението на кухнята и готвенето.

Финалът на кулинарното пътешествие ни отвежда на трапезата, където готовите ястия се поднасят с особено внимание и отговаряща на епохата помпозност. Разбира се, не липсват и специално подбрани вина и питиета, които да подхождат по оптимален начин с  приготвената храна.

Не пропускайте този едновременно своебразен пир за сетивата и забавно пътуване из най-интересните места на Ирландия заедно с Lords&Ladles от 25 март, всяка събота в 20 часа само по Soul&Pepper TV.