• 475 преглеждания

На полуфиналите в кулинарното състезание ще бъдат допуснати само 15 от най-добрите ястия досега. Заради големия интерес и многото участници в "Ястие на годината", от продукцията обявиха, че се е наложило журито да преразгледа списъка с ястията, на които беше даден шанс да продължат.

Кои участници с техните невероятни ястия ще се състезават заедно на полуфиналите - ще видим в епизодите тази седмица.

В категория СЛАДКО ястие продължават крем маскарпоне с домашен мед и нетрадиционна ядлива украса и профитероли с крем, поднесени в нетипична чиния, която може да се яде.

Подробности за десертите на полуфиналистите Цветанка и Силвия гледайте тази вечер в 21:00 часа.

В категория ястие със ЗЕЛЕНЧУЦИ продължават есенна яхния с тиква, зеленчукова супа с риба и батат, приготвен на сувид, с гъба лъвска грива и още куп зеленчуци. Това са ястията на полуфиналистите Мирослав, Милена и Борислав.

В категория ястие с МЕСО продължават пилешко филе с активен въглен, пуешки стек с мармалад от червено вино и патешко магре с интересни добавки към него. Това са ястията на полуфиналистите Светлозар, Александър и Венцислав

Подробности за полуфиналистите в двете категории гледайте в сряда в 21:00 часа.

В категория ястие, достойно за РЕСТОРАНТ продължават лазаня с мус от скариди и още екзотични съставки, аржентински рибай стек, гарниран с огромна фантазия, и милфьой с риба, чипс от кожата на рибата и други интересни добавки. Това са ястията на полуфиналистите Христо, Димитър и Екатерина.

В категория ТРАДИЦИОННО българско ястие продължават пиле "Лютика", сарма от охлюви в гювече с невероятни подправки и иновативен прочит на познатата от времето на Балкантурист овчарска салата. Това са ястията на полуфиналистите Николай, Божанка и Даниел.

Подробности за полуфиналистите в двете категории гледайте в петък в 21:00 часа.

За да разберете кои участници ще се състезават заедно на живо в петте категории на "Ястие на годината", гледайте Soul&PepperTV - понеделник, сряда и петък в 21:00 ч.