• 254 преглеждания

За "Рошавите рокери", които много обичат колбаси, Полша вероятно е най-добрата дестинация, а там момчетата се чувстват като деца в сладкарница! Си и Дейв собственоръчно правят колбаси в полската провинция заедно със семейство, което има традиция в това от поколения. После те посещават дома на меденките и Коперник - астрономът, който промени начина, по който всички гледаме на Вселената. Момчетата изследват теорията на Коперник и я разбиват в стила на истинските мотористи... с помощта на меденки!

Рокерите искат да опознаят по-добре поляците и забавлението се примесва с по-трогателни моменти като посещението на лагера Треблинка, което има дълбок ефект върху тях. Произхождащи от общности, препитаващи се с корабостроене, Си и Дейв не могат да устоят на възможността да посетят големите корабостроителници на Гданск, останали в историята и да почетат мъжете и жените, които се изправиха срещу съветския режим и помогнаха за промяната на света.

"Рошавите рокери" завършват пътуването си в Национален резерват Беловежка гора, където търсят бизонска трева, която овкусява световноизвестна водка, а накрая готвят и националното ястие на Полша - бигос.

Не пропускайте "Рошавите рокери: Експедиция в Полша" - в неделя, 26 февруари от 19.00 ч., само по Soul&PepperTV!