• 253 преглеждания

След хиляди километри зад гърба си, "Рошавите рокери" са щастливи да пристигнат в Швеция - дом на някои от най-добрите световни готвачи и разбира се скандинавската кухня, която ги е довела там.

Пресичайки Арктическия кръг в Лапландия, Дейв и Си се връщат към корените на народа саами, който готви по своя си начин от векове. Те бързо научават, че в основата на този вид готвене стоят три изконни съставки - местна и свежа храна и прост начин на приготвянето й. Саами-те ги запознават с традиционните техники за опушване на месо, производство на собствени ловни ножове, както и с тънкостите на риболова, с който се запасяват за всяка следваща зима.

Вдъхновени от всичко това и с някои от най-добрите местни продукти в ръка, "Рошавите рокери" съставят свои собствени рецепти за еленски и рибни ястия, а после черпят домакините си с оризов пудинг от горски плодове и бадеми, преди да тръгнат отново на път.

В страна, известна с любовта си към природата и дизайнерския си талант, Дейв и Си вдигат тост за края на северното си приключение в зашеметяващи архитектурно стаи от дърво в "Tree Hotel".

Не пропускайте "Рошавите рокери: Експедиция в Северна Швеция" - в неделя, 12 февруари от 19.00 ч., само по Soul&PepperTV!