Си Кинг и Дейв Майърс

Дейвид Майърс

Дейвид Майърс е известен готвач и телевизионен водещ, познат най-вече като другата половина от дуото на The Hairy Bikers. Заедно с професионалния си партньор Си Кинг заснемат редица готварски предавания за Би Би Си и се радват на голям брой зрители по целия свят.

Майърс е роден в Бароу ин Фърнис, Северозападна Англия. В гимнязията, където учи, се вдъхновява силно от свой преподавател по изкуства и решава да продължи да се развива в тази посока. Изучава изящни изкуства в университета Голдсмит в Лондон, след което продължава магистърската си степен в специалността "История на изкуството". Първият си мотор Дейвид купува именно в този период, когато е студент.

След известно време Майърс става гримьор. Запознава се със Си Кинг през 1995 г. на снимачната площадка на телевизионната драма The Gambling Man. Двамата се появяват заедно на екран по Би Би Си в предаването The Hairy Bikers' Cookbook. Шоуто представя смесица от готвене и разкази за вълуващи пътувания, каквото го познаваме и днес, но в допълнение Си и Дейвид се возят на мотори и приготвят храна на необичайни места.

Си Кинг

Си Кинг е роден в малко градче, близо до град Дърам. Възпитаник на католическо училище, още като дете той заявява желанието си да стане свещеник. Когато става на 13 обаче, бързо открива, че има по-голям интерес към момичетата и музиката, затова и се отказва от първоначалната си мечта.

През годините Кинг работи най-различни неща - помага във фирма за полагане на павета, работи в телевизионната и филмовата индустрия, като една от професиите, които изпълнява в тази област, е на асистент в първите два филма от поредицата за Хари Потър от писателката Дж. К. Роулинг.

След като се среща с Дейв Майърс на снимачната площадка на The Gambling Man, кулинарното им приключение започва, превръщайки се в забавното шоу Hairy Bikers

Предавания с Си Кинг и Дейв Майърс