Позабравеният вкус

Скумрия ропотамо, свинско с боб и манатарки, сармички от лапад и още куп традиционни български ястия от пожълтелите готварски книги ще видим в чисто ново предаване по Soul&Pepper TV. Любими ястия на поколения българи ще приготвя лично шеф готвачът Александър Георгиев, който е големият победител в първото българско кулинарно състезание "Ястие на годината".

 

Предаването "Позабравеният вкус" със сигурност ще ни накара да изпитаме носталгия към старото време, но и ще ни припомни причината защо да си готвим нашенски манджички и в днешното време. Ще има и домашни десерти. Помните ли домашните прасковки с листенца от чемшир? Дали сте си купували същия вкус някога от някой магазин? Домашното си е домашно и Александър ще ни напомни това.

 

В предаването с майсторски подход, готварски тайни и усет за вкус шеф Георгиев ще ни покаже личната си топ 10 класация от родни гозби. Всички рецепти са от времето, когато "еко" и "био" растяха при баба и дядо на село, а не бяха в магазините с "лепнат етикет скъпо".

 

Гледайте ТОП 10 на най-вкусните БГ ястия в личната класация на Александър в "Позабравеният вкус" всяка неделя в 20:30 ч.

 * Александър Георгиев е готвач с над 10 годишен опит в различни заведения. Професията му е и сбъднатата му детска мечта - да стане готвач. Той започва изкачването си в кулинарната йерархия от най-ниското стъпало. Сега мечтае да отвори собствено бистро, в което да приготвя автентични български рецепти. Александър предпочита да готви единствено с домашни продукти, критерий, който беше високо оценен от журито в "Ястие на годината". Той впечатли не само журито, но и своите съперници в кухнята с красиво и вкусно ястие, приготвено изцяло с домашни продукти. Петимата кулинари, стигнали до финала, гласуваха един за друг и ястието на Александър беше единодушно избрано за най-добро сред най-добрите. Така неговият пуешки стек с мармалад от червено вино стана "Ястие на годината" за 2022 г.

 

 

 

 

Водещ

 Александър Георгиев

Александър Георгиев

Александър Георгиев е готвач с над 10 годишен опит в различни заведения. Професията му е и сбъднатата му детска мечта - да стане готвач. Той започва изкачването си в кулинарната йерархия от най-ниското стъпало. Сега мечтае да отвори собствено бистро, в което да приготвя автентични български рецепти. Александър предпочита да готви единствено с домашни продукти, критерий, който беше високо оценен от журито в "Ястие на годината". Той впечатли не само журито, но и своите съперници в кухнята с красиво и вкусно ястие, приготвено изцяло с домашни продукти. Петимата кулинари, стигнали до финала, гласуваха един за друг и ястието на Александър беше единодушно избрано за най-добро сред най-добрите. Така неговият пуешки стек с мармалад от червено вино стана "Ястие на годината" за 2022 г.

 

 

 

Виж още