The Chef's Line

Всеки топ ресторант има екип от готвачи - от младши до главни, които го водят до върха. The Chef's Line предизвиква ентусиастите, обичащи да готвят у дома, да се изправят срещу професионалистите от най-известните ресторанти в Австралия.

В своя първи етап състезанието дава предимство на любителите готвачи, поставяйки ги в зоната им на комфорт - да приготвят нещо познато, но минавайки на следващото ниво, играта започва да загрубява. Ще могат ли обаче накрая по свой начин да победят водещи шеф готвачи и да вземат титлата на The Chef's Line?

Във всеки епизод на кулинарната надпревара ще имате възможността да се запознаете с необятния свят на световната кухня, ще виждате едни от най-добрите ресторанти и заедно с това - нова група от любители готвачи, готови да влязат в кулинарна битка с професионалнстите, които превъщат храната в изкуство.

Готови ли сте да се потопите в битката на The Chef's Line?

Водещ

Дан Хонг, Мелиса Леонг, Мейва О'меара, Марк Олив

Дан Хонг, Мелиса Леонг, Мейва О'меара, Марк Олив

Мейв О'меара

След като израства в ирландско семейство, Мейв О'меара винаги копнее за по-екзотични от тези на родната си страна вкусове. Затова пълни живота си с вълнуващи преживявания, в които няма два еднакви дни и всяко хранене за нея е изпълнено с наслада.

Мейв започва кариерата си на журналист във вестник, след което се премества в телевизията като новинар. Това се случва преди да открие истинската си страст - храната.

Днес тя е водещ и носител на много награди в областта на кулинарията. На голямата си любов О'меара посвещава години, изследвайки кухните на ресторантите в Австралия, които правят кулинарната сцена в страната изключително жизнена.

Телевизионната водеща събира рецепти още от моментите, когато като дете приготвят ароматни печива със своята баба, до наши дни, правейки задълбочени проучвания на традиционните кухни на различни места по света. Не можем да не отбележим, че този неин интерес е вплетен в работата ѝ като кулинарен редактор в специализирани издания за храна, водещ и автор на готварски книги. Освен това Мейв е двигател на Gourmet Safaris - най-вкусното сафари из Австралия и други места по света, на което може да попадне човек.

В предаването The Chef"s Line в края на всяка седмица О'меара ще се появява на телевизионния екран, за да ни разведе из кухнята на вълнуващи със своето меню ресторанти, които ще раздразнят небцето и ще ни карат да искаме още и още.

Дан Хонг

Дан Хонг умее да превръща обикновените продукти в креативни ястия с лекота. Поради тази причина той е замесен в изготвянето на менютата на някои от най-успешните ресторанти в Сидни, като Mr Wong и Mr G"s.

Хонг черпи вдъхновение отвсякъде, включително от своите виетнамски корени и възможността да пътува и опитва различни ястия по целия свят. Няма да сгрешим, ако кажем също, че опитът му в кухнята е забележителен, владеейки различни кулинарни техники.

Страстта му към готвенето се запалва още като дете, когато изкарва много време в семейните виетнамски ресторанти и помага с кълцането на зеленчуци.

С годините добрата репутацията на Дан сякаш сама работи за него. Той има впечатляващ брой обучения в кулинарията, включително доста време прекарано като чирак в кухните на големи ресторанти, сред които предлагащият съвременна австралийска кухня Marque, тайландският Longgrain и модерно европейският Pello.

В The Chef"s Line Дан Хонг внася любопитна нотка, благодарение на богатия си запас от знания за храната, придружени с лека пиперливост, която придава значителено по-добър и пикантен вкус на състезанието.

Марк Олив

Марк Олив, известен с прякора си Черната маслина, е един от най-обичаните готвачи в Австралия. Той е известен с това, че за ястията си обича да използва местни съставки и да комбинира различни техники на готвене.

Готвачът е роден в град Уолонгонг, Нов Южен Уелс. От малък е любопитен какво се случва в кухнята, затова жените в семейството бързо го въвеждат в кулинарията и му показват тайните на семейните рецепти. Сега, с повече от тридесет години опит в индустрията, харизмата и творческият подход на Марк към храната му печелят уважение и голям брой последователи в целия свят.

Кулинарната кариера на Олив започва в края на 70-е и началото на 80-е години. След време основава свой собствен бизнес в сферата на кетеринга и благодарение на него успява да разпространи своята визия за вкуса на Австралия чрез вкусни ястия, включващи местни продукти. Освен в кухнята Марк обича да готви и на открито, използвайки максимално даровете на природата.

През годините кулинарът е част от екипа на редица телевизионни предавания. Неговата поредица The Outback Café, разкриваща тайните на традиционната австралийска кухня, се излъчва в целия свят.

Със своята ведрост и лек характер в The Chef"s Line Марк внася спокойствие и баланс в тричленното жури.

Мелиса Леонг

Мелиса Леонг е един от най-страстните и откровени автори на тема храна в Австралия. Освен, че пише за редица престижни издания, тя се специализира в редактирането на готварски книги и рецепти. Част от работата ѝ е по бестселъра The Great Australian Cookbook и авторската книга на колегата ѝ съдия в предаването The Chef"s Line Дан Хонг.

Родителите на Месила, които са от Сингапур, я насърчават да бъде авантюрист и да подхожда смело към новите и непознати вкусове. Този възпитан у нея изследователски дух все още я води, а философията ѝ за храната е "ще опитам това само веднъж в живота си".

Мелиса започва като кулинарен автор на свободна практика, докато работи в дигиталната реклама и преди да започне да дава маркетинг и PR консултации в ресторантьорския бизнес. Когато отново се връща към писането, Леонг подготвя текстове за издания като Good Food, Time Out Sydney и Delicious Magazine. Освен това в различни радио и телевизионни предавания авторката може да бъде чута да споделя дълбоките си познания за храната и изобилието от продукти, с което Австралия разполага.

Леонг не се страхува да изказва мнението си, но е мека и деликатна, каквато ще я видите в епизодите на The Chef"s Line.

 

Виж още