• 410 преглеждания

Тази седмица в The Chef's Line четирима любители-кулинари със страст към тайландската кухня се изправят срещу линията на топ готвачи от ресторант "Easy Tiger" в Мелбърн.

Всички те споделят една обща любов - тази към тайландската храна. Учителят по танци Накарин Джайкла описва себе си като чист тайландец, роден в Чианг Май. Той израства с баба си, която заедно с баща му са го научили да готви. Негово специално ястие в тайландски стил са кюфтета от кенгуру.

HR консултантът Кат Дън е израснала в Австралия, но всяка година посещава роднините си по майчина линия в Банкок. Тя заявява - "Наистина съм запалена по тайландската храна поради разнообразието й. Тя е свежа, жизнена и има толкова много различни текстури."

Тран Салат Хо е израснала в Сайгон, Виетнам, отгледана е от баба си, която била много добра готвачка и я научила на тайните на тайландските ястия. Едва на десетгодишна възраст Тран поема готвенето у дома, като вярва, че може да донесе най-добрият и автентичен вкус за всяко тайландско ястие.

И накрая - Шона, която е израснала в Шотландия и сама е развила любов към тайландската храна, когато се преместила да живее в Австралия. Тя отива на курс по тайландска кухня и се научава на този вид кулинария от нулата. Шона набляга много на пресните билки, които отглежда сама.

Ще успее ли някой от четиримата любители-готвачи със страст към тайландската кулинария "да пробие" линията на топ готвачите от ресторант "Easy Tiger"?

Не пропускайте Тайландската седмица в The Chefs' Line - от понеделник до петък, 19:30 ч. само по Soul&Pepper TV!