• 355 преглеждания

Тази седмица в The Chef's Line четирима любители-кулинари със страст към италианската кухня се изправят срещу линията на топ готвачи от реномирания ресторант "Osteria Oggi" в Аделаида.

Всички любители-готвачи тази седмица имат италианско потекло. Майката на две деца Анна Саймън е мениджър продажби и израства в италианско домакинство, където неделята винаги е била запазена за семейни обеди, най-вече с различни видове паста.

Бащата на две деца Нейтън Каталано от Западна Австралия свързва италианската храна с гледки, звуци, вкусове и спомени за прекрасните си преживявания на традиционен седмичен калабрезки празник в Южна Италия. 

Семейният произход на Лиза Флауърс пък е от Северна Италия и първото й пътуване в чужбина е именно там, когато е на 26 години. Това разпалва страстта й към готвенето и дори участва в него на собствената си сватба.

Учителят по италиански Даниеле Фоти-Куцола по подобен начин прави пътуване до Южна Италия, откъдето е семейството му и това го кара да се влюби в храната. Почивните си дни от училище запълва с правене на вино, масло, сосове и колбаси според семейните традиции.

Ще успее ли някой от четиримата любители-готвачи със страст към италианската кулинария "да пробие" линията на топ готвачите от ресторант "Osteria Oggi"?

Не пропускайте Италианската седмица в The Chefs' Line - от понеделник до петък, 19:30 ч. само по Soul&Pepper TV!