• 433 преглеждания

Тази седмица в The Chef's Line четирима любители-кулинари със страст към китайската кухня се изправят срещу линията на топ готвачи от известния ресторант "China Doll" в Сидни.

Всички те споделят една обща любов - тази към китайската храна. Юн Ран е израснала в Съчуан, Китай - регион, известен с пикантната си кулинария, а тя самата се гордее, че създава необичайни гозби с продукти като заешки глави - нейния фаворит или свински черва.

Евелин Куок, академик по дизайн, е израснала в Хонг Конг и е прекарала много време с баба си и дядо си в рибарско селище, което я възпитава в традициите на Кантонската храна и готвене.

Ноби Леонг е докторант по химия и за него тайната на доброто готвене се корени в научния подход. 28-годишният Ноби е започнал да придобива първите си кулинарни знания едва преди пет години.

Скот Джакову-Джонсън е израснал в западните предградия на Сидни и вече се е хранил в ресторант "China Doll", като определя това като "невероятно изживяване". За първи път е опитал китайска храна през 1982 г. и я готви повече от 30 години.

Ще успее ли някой от четиримата любители-готвачи със страст към китайската кулинария "да пробие" линията на топ готвачите от ресторант "China Doll"?

Не пропускайте Китайската седмица в The Chefs' Line - от понеделник до петък, 19:30 ч. само по Soul&Pepper TV!