• 338 преглеждания

Зашеметяващата авторска рецепта на Александър получи приза в надпреварата, след драматични обрати и паметни моменти. До финала той достигна, благодарение на своя уникален пуешки стек. Месото беше поднесено с пюре от кореноплодни и черен трюфел, гарнирано с чипс от тиква и цвекло. За уникалния вид на ястието допринесе и домашният мармалад от червено вино, който остави без думи както журито, така и останалите финалисти.

Професията на Александър е и сбъднатата му детска мечта - готвач. С 10-годишен опит в различни заведения, той започва изкачването си в кулинарната йерархия от най-ниското стъпало. Сега мечтае за друго. Да отвори собствено бистро, в което да приготвя автентични български рецепти. Александър предпочита да готви единствено с домашни продукти - критерий, който беше високо оценен от журито в риалитито.

"Ястие на годината" е първото българско кулинарно състезание, което се излъчва в ефира на Soul&PepperTV. В телевизионния формат майстори-готвачи и любители в кухнята представят авторските си рецепти пред погледа на професионално жури. Ястията на участниците се състезават в пет отделни категории. Накрая се избира победител във всяка категория, а на финала първенците изправят предложенията си едно срещу друго. Ястието на Александър пребори останалите четири и грабна големия приз в първия сезон на "Ястие на годината".