• 408 преглеждания

Тази седмица в The Chef's Line четирима любители-кулинари със страст към гръцката кухня се изправят срещу линията на топ готвачи от популярния ресторант "Алфа" в Сидни.

Всички те споделят една обща любов - тази към гръцката храна. Мария Хъмфрис е от Южна Австралия и вярва, че "Животът е твърде кратък, за да ядем скучна храна." Майка й е родена в Кипър, но е мигрирала в Аделаида в ранна детска възраст и дълго време е работила в пекарна, откъдето Мария наследява страстта й към готвенето и храната. 

София Коколис е майка на две деца и усъвършенства своите рецепти в домашна среда. За нея качествената храна и доброто готвене носят изобилие в живота и осигуряват здраве на семейството.

Ани Зерваас се гордее с гръцкото си родословие и има мания по гръцкото кисело мляко. Тя просто е обсебена от него и го добавя към всичко, което готви. Израснала е в Аделаида, но е живяла и на гръцкия остров Родос. За нея храната е една от най-важните съставки на гръцката култура.

И накрая  - Пийт Динги, който има не по-малка страст към гръцката храна, въпреки че няма генетична свързаност с нея. Той е израснал в австралийско семейство в голямо гръцко предградие на Мелбърн, а неговият брат се жени за гъркиня, откъдето научава и обиква богатата гръцка кухня.

Ще успее ли някой от четиримата любители-готвачи със страст към гръцката кулинария "да пробие" линията на топ готвачите от ресторант "Алфа"?

Не пропускайте Гръцката седмица в The Chefs' Line - от понеделник до петък, 19:30 ч. само по Soul&Pepper TV!