• 504 преглеждания

Тази вечер в първото българско кулинарно риалити ще преглъщаме гладно пред ястията на Илияна Ценова и шеф Цветан Николов.

Илияна Ценова кандидатства в "Ястие на годината" с авторска рецепта за скумрия с ориз, която дори обмисля да патентова. Илияна участва в предаването заедно със своята дъщеричка, която от известно време приобщава към готварството. Г-жа Ценова е от София, зъболекар и ортодонт по професия, което в случая е прекрасно, защото споделя, че обожава да яде. Готви полупрофесионално откакто се помни, като първият й досег с кухнята е бил на крехката петгодишна възраст. Обича да експериментира с различни рецепти и трудно намира място за цялата кулинарна литература, с която се е сдобила през годините. В свободното си време, когато не кара колело, Илияна е върху ските, а в топлите месеци не пропуска и яхтинга. Мечтае за собствен ресторант, но признава, че трудно би успяла да съчетава професията и хобито си.

Цветан Николов кандидатства в "Ястие на годината" със своя трактовка на популярно ястие в чужбина - телешка пиканя с вълшебна гарнитура. Той е на 42 години от столицата, завършил е ТОХ-а и от 20 години работи професионално в различни заведения в София и по морето. През последните 7 готви и плава на круизни кораби по Сена, а най-пресните му ангажименти са свързани с кулинария по луксозни яхти. Цветан има половинка и две прекрасни деца. Свободното си време той оползотворява със зимни спортове и е убеден, че най-хубавите неща в живота се случват с... практика.

Илияна и Цветан са част от одобрените кандидати, които се впускат в надпреварата. Състезанието е за любители кулинари и професионални готвачи, които имат свое предложение, достойно за приза "Ястие на годината".

Повече подробности за ястията на Илияна и Цветан, както и за самите тях, ще научите тази вечер в 21:00 по Soul&PepperTV. Коя от двете рецепти ще спечели сърцата на журито ни?

Ако и вие обичате да готвите, запишете се за кастинг в "Ястие на годината" ТУК.