• 352 преглеждания

Тази седмица в The Chef's Line четирима любители-кулинари със страст към ливанската кухня се изправят срещу линията на топ готвачи от ресторант "Nour" в Сидни.

Всички те споделят една обща любов - тази към ливанската храна. Учителката Мери Джеки е перфекционист в готвенето, като е научила всичките си рецепти от своите майка и баба ливанки. Мери умее да съчетава традициите с новите кулинарни техники.

34-годишният актьор Ели Саад е израснал в смесено ливано-австралийско семейство и вярва, че за да бъдеш добър готвач се нуждаеш от две ключови съставки - страст и любов.

Лин Газал е наполовина ирландка и наполовина ливанка, израснала е в центъра на град Бризбейн, а сега живее в Мелбърн. Тя е наследила чувството си за хумор от ирландците, но талантът и страстта й към храната идват от ливанските й корени.

И накрая - Маяда Сейд Ахмад, която е отраснала със семейните събирания, чиито фокус е върху ливанските ястия. Маяда е най-малкото от седем деца в голямо семейство. Майка й я е научила да готви на десетгодишна възраст, защото нейната култура вярва, че вкусната храна е ключът към сърцето на мъжа.

Ще успее ли някой от четиримата любители-готвачи със страст към ливанската кулинария "да пробие" линията на топ готвачите от ресторант "Nour"?

Не пропускайте Ливанската седмица в The Chefs' Line - от понеделник до петък, 19:30 ч. само по Soul&Pepper TV!