• 330 преглеждания

Тази вечер в първото българско кулинарно риалити очаквайте две авторски ястия, представени от Милена Господинова и шеф Добромир Добрев.

Милена Господинова кандидатства в "Ястие на годината" със зеленчукова супа и ... още нещо. Милена е от Стара Загора, щастлива майка на три деца. Смята, че запазването на българските традиции и занаяти е сред най-важните неща в живота на човек. По професия е художник, но обича да твори в кухнята още от дете. Основен принос за кулинарните ѝ способности има нейната свекърва, която винаги помага с някоя изкусителна рецепта или техника. Милена може да готви почти всичко, но това което я влече най-силно е да експериментира. Вярва, че хората трябва да правят това, което обичат, защото животът е твърде кратък.

Добромир Добрев кандидатства в "Ястие на годината" с пиле и скариди, приготвени по изключително иновативен начин. По образование шеф Добрев не е готвач, но е изцяло отдаден на готвенето през последните 14 години. Хобитата му са свързани с кулинарията, като не изпуска шанса да посети някоя презентация или състезание. Първият му досег с готвенето е по неволя в трети клас, тъй като всички отказвали да му приготвят пълнени чушки. Добромир взима нещата в свои ръце и не само успява да ги сготви, но и да ги изяде сам. Шеф Добрев не е фен на пърженото и вярва, че колкото повече се грижи за здравето на своите клиенти, толкова по-дълго ще може да работи за тях.

Милена и Добромир са част от одобрените кандидати, които се впускат в надпреварата. Състезанието е за любители кулинари и професионални готвачи, които имат свое предложение достойно за приза "Ястие на годината".

Повече подробности за ястията на Милена и Добромир, както и за самите тях, ще научите тази вечер в 21:00 по Soul&PepperTV. Коя от двете рецепти ще продължи напред, ще реши нашето жури.

Ако и вие обичате да готвите, запишете се за кастинг в "Ястие на годината" ТУК.