Мат Тебът, Сузана Рийд

Мат Тебът

Мат Тебът е роден в британския град Хай Уикъмб, но семейството му се премества в Уелс, когато той е само на шест месеца. Израства в Нюпорт - град, разположен в южната част на областта.

Заради кулинарните си постижения след време Тебът е награден със званието "Почетен гражданин на Уелс".

Страстта към добрата храна и готвенето се появяват у Мат рано. Заслугата за това оттчасти може да се припише на семейните почивки във Франция и Италия. Решението му да стане готвач обаче идва по-късно. Учи география в университета Оксфорд Брукс и амбицията да бъде пилот го кара да се присъедини към университетската въздушна ескадрила. В крайна сметка Тебът се отказва да сключи 12-годишен договор с Кралските военновъздушни сили и насочва вниманието си да стане готвач.

Кулинарната кариера на Мат започва с диплома от лондонското кулинарно училище Leiths School of Food and Wine. Завършва стаж при Марко Пиер Уайт, след което минава през кухните на Chez Bruce и Clarke's, където научава изкуството на приготвянето на хляб.

Тебът се връща в Уелс през 2001 г. след като отсъства от страната осем години. Заедно със съпругата си Лиза превръща бившия пъб Foxhunter в Nantyderry в известен ресторант, печелейки AA Ресторант на годината за Уелс през 2004г.

Преди това Мат също работи с шеф Алистър Литъл в неговите ресторанти Lancaster Road и Soho, като влиянието на главния готвач е осезаемо в менюто на Тебът във Foxhunter.

 

Сузана Рийд

Сузана Рийд е британска телевизионна водеща и журналист, позната най-вече от ефира на Би Би Си. Родена е в Кройдън, Южен Лондон и като тинейджър проявява интерес към актьорското майсторство, но не продължава да се развива в тази посока. В университета изучава политика и философия, където е и редактор на студентския вестник. Така продължава обучението си като журналист и се специализира в телевизионната журналистика.

През годините работи в предавания като BBC Breakfast, Sunday Morning Live и Good Morning Britain.

Предавания с Мат Тебът, Сузана Рийд