Save Money Good Food

Трикове за спестяване на пари, интелигентно пазаруване и съвети за разумно готвене - това е предаването Save Money Good Food.

В него водещите Сузана Рийд и главният готвач Мат Тебът ще разкрият пред вас истината за евтината храна и във всеки епизод ще спестяват на едно семейство разходите за хранителни продукти, като преобразуват скучните делнични ястия в разкошни пиршества.

Пълно с рецепти за нисък бюджет предаването Save Money Good Food може да ви бъде основно ръководство за това как да се храните като крале, без драстично да намалява банковата ви сметка.

Водещ

Мат Тебът, Сузана Рийд

Мат Тебът, Сузана Рийд

Мат Тебът

Мат Тебът е роден в британския град Хай Уикъмб, но семейството му се премества в Уелс, когато той е само на шест месеца. Израства в Нюпорт - град, разположен в южната част на областта.

Заради кулинарните си постижения след време Тебът е награден със званието "Почетен гражданин на Уелс".

Страстта към добрата храна и готвенето се появяват у Мат рано. Заслугата за това оттчасти може да се припише на семейните почивки във Франция и Италия. Решението му да стане готвач обаче идва по-късно. Учи география в университета Оксфорд Брукс и амбицията да бъде пилот го кара да се присъедини към университетската въздушна ескадрила. В крайна сметка Тебът се отказва да сключи 12-годишен договор с Кралските военновъздушни сили и насочва вниманието си да стане готвач.

Кулинарната кариера на Мат започва с диплома от лондонското кулинарно училище Leiths School of Food and Wine. Завършва стаж при Марко Пиер Уайт, след което минава през кухните на Chez Bruce и Clarke's, където научава изкуството на приготвянето на хляб.

Тебът се връща в Уелс през 2001 г. след като отсъства от страната осем години. Заедно със съпругата си Лиза превръща бившия пъб Foxhunter в Nantyderry в известен ресторант, печелейки AA Ресторант на годината за Уелс през 2004г.

Преди това Мат също работи с шеф Алистър Литъл в неговите ресторанти Lancaster Road и Soho, като влиянието на главния готвач е осезаемо в менюто на Тебът във Foxhunter.

 

Сузана Рийд

Сузана Рийд е британска телевизионна водеща и журналист, позната най-вече от ефира на Би Би Си. Родена е в Кройдън, Южен Лондон и като тинейджър проявява интерес към актьорското майсторство, но не продължава да се развива в тази посока. В университета изучава политика и философия, където е и редактор на студентския вестник. Така продължава обучението си като журналист и се специализира в телевизионната журналистика.

През годините работи в предавания като BBC Breakfast, Sunday Morning Live и Good Morning Britain.

Виж още