Lords & Ladles

Обичате средновековни замъци и сте любопитни какви ястия са слагали на масата си хората, живели в тази епоха?

Значи сте на правилното място.

Lords&Ladles е забавно кулинарно приключение, което ще ви отведе на бляскаво историческо пътешествие заедно с трима от най-добрите ирландски готвачи.

В продължение на близо час Дери Кларк, Катрин Фулвио и Пол Флин ще предизвикват и самите себе си с приготвянето на пищна трапези, подхождащи не на кого да е, а на истински благородници.

Топ готвачите посещават имения, замъци и величествени домове в цяла Ирландия, доближавайки ни до съвършенството на изтънчените ястия, които някога са били приготвяни там за различни празнични поводи. Едновременно с това ще можем да надникнем в домовете и да научим повече за историята на фамилиите, от живеещите в тях днес наследници. Рецептите са подбрани от стари, родови готварски книги, но ако липсват такива, за целта се използват книги, с актуални за епохата ястия, събирали с години прах на лавицата в библиотеката.

Но не всичко е толкова лесно, колкото изглежда.

Преди да успеят да пресъздадат пищната вечеря от миналото Дери Кларк, Катрин Фулвио и Пол Флин теглят жребий, за да решат кой от тях ще събира и обработва съставките за ястията (които понякога могат да бъдат истинско предизвикателство), кой ще търси интересни факти за фамилията домакин и кой ще поеме управлението на кухнята и готвенето.

Финалът на кулинарното пътешествие ни отвежда на трапезата, където готовите ястия се поднасят с истинско внимание и отговарящата на епохата помпозност. Не липсват и добре подбрани вина и питиета, които си подхождат идеално с храната.

Не пропускайте да си подарите този пир за сетивата и да попътувате из най-интересните места на Ирландия по истински забавен начин заедно с Lords&Ladles само по Soul&Pepper TV.

Водещ

Дери Кларк, Катрин Фулвио и Пол Флин

Дери Кларк, Катрин Фулвио и Пол Флин

Дери Кларк

Той е знаменитост на ирландската кулинарна сцена. Дери Кларк започва кариерата си на готвач още 16-годишен и е част от кухните на ресторанти като Le Coq Hardi и Le Bon Appetit в Дъблин.

Готвачът получава международно признание, след като става собственик на ресторант L'Ecrivain. Тогава той попада в така наречената "Зала на славата" на списание Food & Wine Magazine и е отличен с петзвездно ревю от критиците на The New York Times.

Дери Кларк пише две готварски книги - Not Just Another Cookbook и Keeping it Simple, които се радват на успех. Рецептите в тях потвърждават желанието на кулинара да се готви с най-добрите пресни, месни продукти, които да бъдат приготвени с усет и въображение.

 Катрин Фулвио

Катрин Фулвио е известна с телевизионната си кулинарна кариера и е добре позната в Ирландия, Великобритания и САЩ. Едновременно с това пише и за храна и е автор на редица готварски книги и рецепти.

През 2004 г. създава Ballyknocken House Bed & Breakfast , което по-късно превръща в кулинарното училище Ballyknocken House & Cookery School. Оттогава започва редовно да дава уроци по готварство и предоставя мястото за кулинарни събития за набиране на средства, привличащи много хора.

Пол Флин

Пол Флин е готвач и собственик на The Tannery Restaurant и кулинарното училище Townhouse and Cookery School в Дънгарвън. Кулинарната му кариера започва в Лондон през 80-е, но в началото на 90-е се връща отново в Ирландия.

Ястията на Флин са обичани заради дълбокия им земен и вълнуващ вкус.

Известно време той пише за храна за The Irish Times и в последствие става автор на три готварски книги - An Irish Adventure with Food, Second Helpings и Surf and Turf.

 

Виж още