• 229 преглеждания

Тази седмица в The Chef's Line четирима любители-кулинари със страст към индийската кухня се изправят срещу линията на топ готвачи от ресторант "Tonka" в Мелбърн.

Всички те споделят една обща любов - тази към индийската храна. Търговският представител Шрути Коли е родена и израснала в Индия. Нейните родители са я научили да цени храната и са нейно вдъхновение в кухнята, а тайната съставка в ястията на Шрути са сушените листа от сминдух.

Анджали Намбисан е израснала в Ню Делхи, а майка й - учителка по биология, я е научила за важното значение на храненето. Анджали заявява, че стилът й на готвене е експериментален, но също така ефективен, като обича да съчетава различни съставки и вкусови палитри по интелигентен и иновативен начин.

57-годишният Гюс Дилън има индийско потекло, но е израснал в Малайзия. Никога преди 24-ата си година не е готвил или дори кълцал нещо, но сега определя готвенето като най-великата си страст и го нарежда по значимост до съпругата си.

И накрая - англичанката Ани Брадли, която е израснала в източния край на Лондон, а единственото ястие, което баща й някога е правил, е къри. Тя има богата колекция от подправки, организирана и подредена по азбучен ред, с над 60 различни вида.

Ще успее ли някой от четиримата любители-готвачи със страст към индийската кулинария "да пробие" линията на топ готвачите от ресторант "Tonka"?

Не пропускайте Индийската седмица в The Chefs' Line - от понеделник до петък, 19:30 ч. само по Soul&Pepper TV!