• 299 преглеждания

Тази седмица четирима домашни готвачи със страст към китайската кухня се изправят срещу линията на главните готвачи от Lotus - китайски топ ресторант в Сидни. Ястията традиционно ще бъдат оценявани от три от най-горещите кулинарни звезди на Австралия - главен готвач Дан Хонг, известният готвач Марк Олив и авторката на храни Мелиса Леонг.

Сред нашите домашни готвачи тази седмица е рентгенографът Сам Чу, която е родена в Малайзия, но в традиционнно китайско семейство. Сам открива The Chefs Line, след като нейният син Ноби се състезава в първия сезон и спечели два трофея, използвайки нейните рецепти. Тя се включва в поредицата с надеждата да спечели своя собствена награда.

В понеделник вечер любителите-готвачи ще се състезават срещу чирак-готвача Кевин Ън. Кевин работи в Lotus от 18 месеца - първата му професионална готварска работа. Може ли да издържи напрежението?

Във вторник главният готвач Боуен Тиан ще представлява ресторанта си. Боуен вече победи трима домашни готвачи, въоръжени с наследство и семейни рецепти в десертно предизвикателство?

В сряда вечер главният готвач Брандън Ченг се надява да накара шефа си да се гордее. Той е работил за Lotus две години и признава главния готвач Крис за отличен учител, но може ли да триумфира в пикантно предизвикателство?

В четвъртък вечер най-добрият любител стига до края на линията на готвачите и трябва да срещне главен готвач Крис Ян. Може ли страстта на талантлив домашен готвач да победи топ готвача на Lotus.

Ресторант? В петък вечер състезанието приключва, но съдия Мелиса Леонг ни води в кухнята на ресторант Lotus, за да анализират изминалата седмица и да научите някои нови вълнуващи ястия.

Не пропускайте китайска седмица в The Chefs' Line - от понеделник до петък, 19:30 ч. само по Soul&Pepper TV!