• 716 преглеждания

Тази вечер в първото българско кулинарно състезание ще видим ястията на Александра Борисова и Александър Георгиев.

Александра Борисова кандидатства в "Ястие на годината" с кекс с мус от козе сирене и други интересни съставки. Тя е на 28 г. Интериорен дизайнер по професия, но готвач по душа. Обожава да готви още от дете. Приятелят й е професионален готвач и Александра се вдъхновява и учи от него. Често се изпреварват кой пръв ще стигне до кухнята, за да сготви. Александра иска да се занимава професионално с готвене, защото й доставя много повече удоволствие, отколкото работата по професията й. Най-много обича да приготвя десерти.

Александър Георгиев кандидатства в "Ястие на годината" с пуешки стек с мармалад от червено вино и още няколко оригинални добавки. Той е на 32 г. Когато го питали какъв иска да стане, като порасне, винаги казвал готвач. Така и станало. Вече 10 години е в кухните на различни ресторанти. Изкачил е цялата йерархична стълбица в кухнята. Александър мечтае за собствено бистро, в което да се приготвят не засукани ястия, а автентична българска кухня. Обича да приготвя различни рецепти, но държи всички продукти, които използва, да са домашни.

Александра и Александър са част от одобрените кандидати, които се впускат в надпреварата. "Ястие на Годината" е първият български кулинарен формат и е за авторска интерпретация на рецепта. Състезанието е за любители кулинари и професионални готвачи, които имат свое предложение, достойно за приза "Ястие на годината". Така че зрителите ще видят в предаването хора с най-различни професии, на различна възраст и от различни малки и големи български градове. А общото между тях е, че обожават да готвят. Избраните се борят в 5 различни категории, но само един от тях ще грабне големия приз на финала.

Повече подробности за ястията на Александра и Александър, както и за самите тях, ще разберете тази вечер в 21:00 по Soul&PepperTV. Едно от двете предложения за големия приз ще продължи напред, а другото ще отпадне. Какво ще реши журито?

Ако и вие обичате да готвите, запишете се за кастинг в "Ястие на годината" тук.

Търсим теб: Запиши се за кастинг за "Ястие на годината" (soulandpepper.tv)