• 348 преглеждания

Тази вечер в първото българско кулинарно риалити очаквайте две авторски ястия, представени от Нейчо Петров и Мирослав Цанков.

Нейчо Петров кандидатства в "Ястие на годината" с миди Сен Жак. Нейчо е от Добрич, но от 20 години живее във Варна. Той е човек на изкуството в различните му аспекти. Актьор, музикант, певец, режисьор и изобретател в кухнята. Нейчо казва, че пресечната точка между изкуството и кулинарията е творчеството. Освен това, и двете занимания предизвикват силни емоции у хората. Добричлията обича да развихря въображението си в кухнята, да импровизира и да пробва нови и нови рецепти.

Мирослав Цанков кандидатства в "Ястие на годината" с есенна яхния с тиква. Мирослав живее в село Дъбово, близо до Казанлък. Запалил се е по кулинарията преди около 10 години. И от тогава не е спирал да готви. Обича да експериментира, да прави рецепти с различни комбинации от продукти и да учи нови техники. От дълго време Мирослав мечтае да отвори свой ресторант и се надява скоро да реализира плановете си. Казва, че с удоволствие би приготвил пълнена тиква с няколко вида месо на любимите си Ред Хот Чили Пепърс.

Нейчо и Мирослав са част от одобрените кандидати, които се впускат в надпреварата. Състезанието е за любители кулинари и професионални готвачи, които имат свое предложение, достойно за приза "Ястие на годината".

Повече подробности за ястията на Нейчо и Мирослав, както и за самите тях, ще научите тази вечер в 21:00 по Soul&PepperTV. Коя от двете рецепти ще продължи напред, ще реши нашето жури.

Информация за "Ястие на годината" може да намерите ТУК.