• 253 преглеждания

Тази седмица в The Chef's Line четирима любители-кулинари със страст към мексиканската кухня се изправят срещу линията на топ готвачи от ресторант "El Publico" в Пърт.

Всички те споделят една обща любов - тази към мексиканската храна.

33-годишната педагожка Флор е родена и израснала в Мексико Сити, където научава от лист хартия рецептите на майка си още на 10-годишна възраст.

Американката Беки е израснала в Калифорния, където има многобройно мексиканско население и разбира се автентичната мексиканска храна е в изобилие. След като се премества в Австралия най-много й липсва ... мексиканската храна и така се научава да я готви сама.

Джоана е от Пърт, където се научава на мексиканска кулинария, а страстта й към този вид храна се разпалва от партньора й, който е от Хондурас. Според Джо прекия път към сърцето на мъжа минава през стомаха му.

Дейвид е дърводелец и баща, който открива любовта си към готвенето на тридесет години. Той смята, че има способност да готви почти всичко от нулата, при това използвайки интуиция, а не рецепти. "Не обичам да готвя едно и също нещо два пъти, което ме предизвиква ежедневно, когато готвя за семейството си", добавя още Дейв.

Ще успее ли някой от четиримата любители-готвачи със страст към мексиканската кулинария "да пробие" линията на топ готвачите от ресторант "El Publico"?

Не пропускайте Мексиканската седмица в The Chefs' Line - от понеделник до петък, 19:30 ч. само по Soul&Pepper TV!