• 904 преглеждания

Тази вечер в първото българско кулинарно състезание очаквайте авторските ястия на Силвия Иванова и Илиян Симеонов.

Илиян Симеонов кандидатства в "Ястие на годината" с агнешко по Гергьовски, фламбирано с ракия и пресъздадено по модерен начин. Илиян е на 28 години, професионално се занимава с кулинария от 10 години. Бил е личен готвач на популярните бизнезмени Стефан Шарлопов и Петър Манджуков. След това е работил в различни ресторанти. Научил е много за готвенето от майка си, която също от дълги години е професионален готвач. Илиян смята, че кулинарната култура на българина е на ниско ниво и затова се опитва да пропагандира българските забравени вкусове и традиции в готвенето.

Силвия Иванова кандидатства в "Ястие на годината" с профитероли с крем, поднесени в нетипична чиния, която може да се яде. Силвия е на 38, щастлива майка на три деца. Тя е любител сладкар от близо 13 години. Работи в една от най-големите сладкарници в София, като декоратор. Сладкарството за нея е не само хоби, но и начин на живот. Казва, че чрез него може да твори и да се развива. Децата на Силвия активно се включват в приготвянето на най-различни сладки изкушения вкъщи. После всички заедно дегустират и обсъждат резултата. Според Силвия кулинарията развива у децата много полезни умения, а освен това е и страхотен начин да се забавляват с родителите си.

Илиян и Силвия са част от одобрените кандидати, които се впускат в надпреварата. Състезанието е за любители кулинари и професионални готвачи, които имат свое предложение, достойно за приза "Ястие на годината".

Повече подробности за ястията на Илиян и Силвия, както и за самите тях, ще научите тази вечер в 21:00 по Soul&PepperTV. Коя от двете рецепти ще продължи напред, ще реши нашето жури.

Информация за "Ястие на годината" може да намерите ТУК.